Buikdansmuziek: met deze Arabische tracks steel je de show

buikdansmuziek
buikdansmuziek

Ben je een professionele buikdanseres of ben je juist net begonnen met buikdanslessen en zoek je muziek om op te oefenen? Dan ben je bij arabsounds.nl aan het juiste adres!

Beste buikdansmuziek

We hebben een selectie voor je gemaakt van de beste buikdansmuziek waarmee je gegarandeerd de show zal stelen. De selectie bestaat uit zowel moderne als klassieke Arabische nummers.

Buikdanseres Johara

Bij een aantal tracks hebben we bovendien beelden geplaatst van de in Cairo wonende bekende Russische buikdanseres Johara. Zo heb je meteen wat inspiratie voor goede moves.

Let’s go……

Shik shak shok

Shik Shak Shok is een echte buikdansklassieker. Het nummer wisselt voortdurend van tempo waardoor je als buikdanseres al je buikdanstechnieken kan toepassen op deze track.

Mohamed Ramadan & Sad Lamjarred – Ensay

Ensay van de Egyptische artiest Mohamed Ramadan en de Marokkaanse zanger Saad Lamjarred was dé Arabische zomerhit van 2019. Grote kans dus dat je publiek de track kent en spontaan mee begint te zingen en dansen!

Samir Sorour – Sawah

Het originele nummer Sawah is een van de populairste nummers van de Egyptische legende Abdel Halim Hafez. Deze uptempo versie is van de Egyptische saxofonist Samir Sorour.

Zo danste Johara op Sawah tijdens een optreden in het Concertgebouw in Amsterdam. De Sawah versie waarop zij danst is overigens niet van Samir Sorour maar van de Libanese zanger Walid Toufic.

Nourhan – Habibi Ya Eini

Het nummer Habibi Ya Eini is gezongen door de Libanese zangeres Nourhan. De track was een grote hit in 2004 en is afkomstig van Nourhans debuutalbum Shaklo Kif dat een jaar eerder was uitgekomen.

Mostafa Hagag – Ya Mna3na3

Mostafa Hagag is een Egyptische zanger die meerdere hits op zijn naam heeft staan. Zijn grootste hit scoorde hij tot nu toe in 2015 met het nummer Ya Mna3na3.

In 2018 bracht Mostafa Hagag het nummer Khatwa uit. Ook hiermee had de zanger succes. Johara danste er tijdens een optreden in de Libanese hoofdstad Beirut als volgt op:

Swareekh – Laa

De muziek van El Sawareekh behoort tot het Egyptische genre Electro Chaabi. Hun single Laa was in 2018 een enorme hit en wordt nog steeds veel gedraaid in Arabische clubs.

Johara danste tijdens een Egyptische bruiloft in Cairo Laa en kreeg daarbij gezelschap van de Libanese zangeres Maya Diab.

Mohamed Abd El Wahab – Aziza

Aziza van Mohammed Abdoul Wahab is een klassiek buikdansnummer. Mohammed Abdoul Wahab was een bekende zanger/componist in Egypte en de rest van de Arabische wereld.

Nancy Ajram – Ah We Nos

De Libanese Nancy Ajram is al jaren een van de populairste zangeressen in de Arabische wereld. Ze brak in 2004 definitief door met haar megahit Ah We Nos. De track kan gerust een klassieker worden genoemd.

Mohamad Alsalem & Noor AlZain – Allah Weyah

Hoewel veel buikdansmuziek uit Egypte komt zijn er natuurlijk ook andere Arabische genres waarop je prima kan buikdansen. Bijvoorbeeld op het Irakeze Allah Weyah van Mohamed Alsalim en Nour Alzien. Zij zijn bekende zangers uit Irak.

In onderstaande video toont Johara haar buikdans skills op Allah Weyah tijdens een optreden in Cairo.

Darbuka Solo

Buikdansmuziek staat vooral bekend om die lekkere darbuka beat. Een opzwepende darbuka solo mag dan ook niet ontbreken in je repertoire. Begin maar vast met oefenen met deze crazy solo!

Nieuwste berichten