Ziad Rahbani 9 maart live in De Doelen

rahbani de doelen

Wie van klassieke Arabische muziek houdt moet zaterdag 9 maart 2019 in zijn/haar agenda zetten. Dan treedt de Libanese zanger (en zoon van living legend Fairouz) Ziad Rahbani namelijk op in De Doelen in Rotterdam.

Ziad Rahbani (1956) niet alleen zanger. Hij is componist, pianist, songwriter én een toonaangevende acteur in het Libanese hedendaagse theater. Opgegroeid in Libanon als zoon van de beroemde zangeres Fairuz en componist Assi Rahban, bleek de jonge Ziad als kind al een groot artistiek talent.

Kort na zijn afstuderen aan het conservatorium nam Ziad Rahbani zijn eerste liedjes op. In 1973 schreef hij zijn eerste musical, genaamd ‘Sahrieh’ (avond). Vele werken van hem behoren inmiddels tot klassiekers van het Libanese theater.

Humor, intelligentie, sociaal geweten en politieke wijsheid hebben van hem een ware icoon gemaakt. Hij wordt beschouwd als de ‘stem van het volk’. 

Zijn muzikale stijl laat zich niet eenvoudig omschrijven, zo veelzijdig is zijn oeuvre. Of het nu klassiek, jazz, bebop, funk of bossa nova is, of de talrijke volksliederen uit de Balkan, Libanon, Syrië en Palestina, Rahbani laat oneindig veel invloeden toe in zijn werken.

Meer info vind je hier!

Nieuwste berichten